Nyheter,  Ridklubben,  Ridskolan,  Styrelsen

Hej Alla medlemmar och övriga besökare.

Som ni säkert hört och läst så har vi tillsammans med flera andra föreningar stora utmaningar med ekonomin.

Vi har sedan torkan 2018 haft en tuff resa. Efter det drabbades hela samhället av pandemin och påföljande inflation. Allt detta påverkar så klart hela samhället med ökade kostnader för foder, drivmedel, räntor och energi som resultat.

Vi som förening driver vår verksamhet med mottot att så många som möjligt skall kunna vara delaktiga i vår verksamhet och kunna vara aktiv i sitt intresse.

Detta blir utmanande då våra kostnader ökat markant senaste åren, samtidigt som vi inte velat höja avgifterna i samma omfattning.

Just för att vi inte vill vara bidragande till att aktiviteter behöver väljas bort av just ekonomiska skäl.

Vi märker också att de försäljningar som vi under året genomför minskar en aning, även detta med trolig orsak av det ekonomiska läget i samhället.

Som ni kunnat läsa i Jönköpingsposten länk samt hört i radion (P4 Jönköping) länk så är läget fortfarande mycket ansträngt. Det är fler föreningar som står inför samma utmaningar.

Vi har förtillfället svårt att betala alla våra kostnader, men situationen har förbättrats något jämfört med den prognos vi tog fram innan sommaren.

Det vi i styrelsen nu gör är vi diskuterar med kommunen och med banken där vi avser göra vissa investeringar som på lång sikt kommer minska våra utgifter.

Bla. avser vi byta belysningen i hela vår anläggning till energieffektiv LED—belysning. Vi tittar också på att installera solceller som också det ger en långsiktig sänkning av våra kostnader.

Dessa investeringar kräver så klart kapital och där hoppas vi att kommunen samt övriga ansökningar om bidrag skall kunna hjälpa oss.

När det gäller ekonomin på kort sikt så har vi gjort en del justeringar. Dels har vi gjort förändringar i personalens schema vilket ger en effekt på lönekostnaderna. Detta medför

då att visst arbete kommer att behöva göras med ideella krafter. Detta kommer att informeras om i samband med terminsuppstarten.

Vi kommer också fortsätta med jaga sponsorer och bidragsgivare.

Känner du eller är företagare som vill vara med och hjälpa oss att fortsätta bedriva en verksamhet som är tillgänglig för alla som vill utöva sitt intresse med hästen i centrum, kontakta styrelsen.

Känner du någon eller själv har möjlighet att bidra på annat sätt är du också välkommen att kontakta styrelsen.

Vi tar tacksamt emot alla förslag som är till fördel för alla parter.

Vi i styrelsen vill rikta ett extra stort tack till alla er som gav ett bidrag till föreningen under våren. Detta genererade ca. 50.000:- mycket välbehövliga kronor till vår verksamhet.

Vi kommer med gemensamma krafter hjälpas åt ur denna situation och under nästa år fira klubbens 50-års jubileum

Stort tack

Jörgen Sjö Ordf BRS.