Nyheter,  Ridklubben,  Styrelsen

Hej Alla medlemmar och övriga besökare

Här kommer en uppdaterad lägesbild med anledning av det för klubben ansträngda ekonomiska läget.

Sedan senaste informationen som skickades ut i mitten på Augusti har det hänt en hel del. Samtliga påbörjade och avslutade aktiviteter har haft och har ett enda syfte. Att stabilisera ekonomin samt skapa bästa förutsättningar för framtiden.

Ståndpunkten att våra elever och medlemmar inte skall tvingas välja bort en aktivitet pga ekonomiska skäl står fast Lika så står mottot kvar att så många som möjligt skall kunna vara delaktiga i vår verksamhet och kunna vara aktiv i sitt intresse.

Vi ser nu att de aktiviteter och åtgärder vi genomför och genomfört får den effekt vi önskar. Detta så klart tillsammans med det arbete som ni medlemmar bidrar med.

Familjedagen som genomfördes 29:de september. Där inbringade försäljning av lotterier, chokladhjul och auktioner över 20.000:- till kassan, Stort tack för det.

Vi har också slagit nytt rekord när det gäller kakförsäljning, strax över 1000 !!! kakburkar sålda. Detta inbringade strax över 40.000:- till kassan. Stort tack för det.

När det gäller engagemanget i föreningen ser vi en stor skillnad, där bla. det arbete som genomförs under helgerna, där Ni medlemmar utför stalltjänst och insläpp, bidra till ett gott klimat. Flertalet messenger grupper har skapats vilket bidrar till en ny gemenskap.

Samtliga grupper har ställt upp fantastiskt och gjort ett bra jobb. Noteras bör att denna aktivitet är en del i utbildningen i hur det är att ha egen häst och bidrar till en ökad förståelse för helheten med att ”ha häst”.

Vi från styrelsen kommer fortsätta stötta de grupper som har det behovet, tills ni känner er trygga i uppdraget.

När det gäller den kontakt vi haft med kommunen kring vårt ekonomiska läget har den kontakten varit 100% positiv, där vi mötts av mycket stor förståelse och lösningsvilja. Vi har tillsammans med representanter från kultur och fritid ansökt om ett bidrag till vår verksamhet, vilket förhoppningsvis kommer klubbas i kommunstyrelsen under November.

Klubbas det beslutet kommer vi ha mycket goda förutsättningar att avsluta 2024 med ett helt annat resultat än den prognos vi tog fram efter sommaren. Dessutom har vi stora förhoppningar att vi kommer ha ett helt annat utgångsläge för 2025 som den tidigare prognosen visade.

Lägger vi dessutom till bidragen från kakförsäljning och familjedagen som överträffade alla förhoppningar så kan vi med stolthet blicka fram mot ett fantastiskt 2025 där det ståndande 50-årsjubilet börjat planeras.

Summerat så kan vi rakryggat klappa oss på axeln genom att vi med egna aktiviteter och åtgärder vänt ett negativt resultat till positivt.

Vi i styrelsen vill rikta ett stort tack till alla er som är delaktiga i

Bratteborgs Ryttarsällskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *